- ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
- No comments
-
Η ανακοίνωση των Γαλάζιων Σημαιών του 2022 έγινε το βράδυ της 17ης Μάιου 2022 στο Γκολφ της Γλυφάδας με διοργανωτή το Δήμο Γλυφάδας, από τον Εθνικό χειριστή του Διεθνούς γραφείου, την Εταιρεία Προστασίας της Φύσης παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου Τουρισμού, εκπροσώπων κομμάτων, στελεχών της αγοράς του τουρισμού, Δημάρχων, Διαχειριστών Μαρίνων, εκπροσώπων του κλάδου του θαλάσσιου τουρισμού δημοσιογράφων και φυσικά του οικοδεσπότη Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου κ.α
-
Η Νέα Γαλάζια Σημαία του Τουριστικού καταφυγίου του Λιμένα της Λιναριάς παραμένει αποκλειστική & μοναδική! Είναι η μόνη Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα που κυματίζει σε Κρατικό Τουριστικό Λιμένα, η μόνη Γαλάζια Σημαία που για 5 συνεχόμενα χρόνια απονέμεται σε Κρατικό Φορέα Διαχείρισης, το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου!
-
Η μόνη στην Ελλάδα Γαλάζια Σημαία Τουριστικού Λιμένα του Υπουργείου Τουρισμού!
-
Το Λιμενικό Ταμείο Σκύρου και το Skyros Project τιμήθηκαν με εκτενή παρουσίαση του Λιμένα και του καινοτόμου προγράμματος στην ειδική επετειακή έκδοση του περιοδικού «Η Φύση» με αφορμή τα 35 χρόνια παρουσίας του θεσμού της Γαλάζιας Σημαίας στην Ελλάδα! Και μας έκανε ακόμα πιο περήφανους και πιο υποχρεωμένους για συνεχή βελτίωση!
-
Η λήψη της Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί μία πιστοποίηση ποιότητας. Η λήψη της Γαλάζιας Σημαίας αποτελεί ένα κίνητρο για το κάτι παραπάνω για το κάτι πιο άρτιο από την προηγούμενη χρονιά. Η κατάκτηση των στόχων μετατρέπεται σε κίνητρο για να τεθούν ακόμα υψηλότεροι ενώ η διατήρηση των κεκτημένων αποτελεί μια επίπονη διαδικασία για τη διατήρηση της ποιότητας και του επιπέδου χωρίς εκπτώσεις στην επίπονη προσπάθεια.
-
Μια «γαλάζια σημαία» σε ένα τουριστικό λιμάνι δηλώνει υπεροχή. Στο λιμάνι της Σκύρου, κάθε αρχή του καλοκαιριού η υπάρχουσα γαλάζια σημαία δίνει την θέση της στην νέα σημαία της χρονιάς. Στην τελετή ύψωσης της σημαίας, το κύριο συναίσθημα είναι η χαρά για την συνεχή θωράκιση της ποιότητας των εγκαταστάσεων της ασφάλειας και του περιβάλλοντος.
-
Το σκίρτημα υπερηφάνειας για τα περιβαλλοντικά επιτεύγματα του λιμανιού πηγάζει από τις δράσεις του πολυβραβευμένου προγράμματος γνωστό ως SKYROS Project. Τουριστικά και Θαλάσσια Παρατηρητήρια, Ημερήσια παιδική Περιβαλλοντική Κατασκήνωση, προβολές & παρουσιάσεις, περιβαλλοντική φροντίδα και εκπαίδευση, Θερινή Ακαδημία Περιβαλλοντικών Εκπαιδευτών και εργαστήρι TRASH ART έχουν τη βάση τους στο Λιμάνι της Σκύρου. Καταλυτική η συνεργασία με το τμήμα περιβάλλοντος, Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και της επι κεφαλής καθηγήτριας περιβαλλοντικής επικοινωνίας & εκπαίδευσης και μέλους της Λιμενικής επιτροπής του Λ.Τ. Σκύρου Constantina Skanavis. Μαζί με τον άρτιο λιμενικό εξοπλισμό και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες η περιβαλλοντική μέριμνα και εκπαίδευση αποτελούν το συνδυασμό που παρέχει μέσω της Γαλάζιας Σημαίας την πιστοποίηση της ποιότητας. Το Skyros Project έχει συμβάλλει τα μέγιστα, αποδεικνύοντας πως κάθε τουριστική υπηρεσία είναι ατελής χωρίς την παράλληλη περιβαλλοντική μέριμνα και εκπαίδευση.
Στη δεύτερη θέση παγκοσμίως, μετά την Ισπανία όσον αφορά το πλήθος των Γαλάζιων Σημαιών βρίσκεται για ακόμα μια χρονιά η Ελλάδα, με 581 σημαίες. «Πρωταθλήτρια» αναδεικνύεται για ακόμα μια φορά η Χαλκιδική, ενώ ακολουθούν Ρόδος και Λασίθι, ενώ ο δήμος με τις περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες είναι και φέτος ο δήμος Ρόδου με 55.

Η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης Blue Flag Greece (υπεύθυνη στην Ελλάδα για τον θεσμό) ανακοίνωσε σήμερα τα αποτελέσματα, που φέρνουν για ακόμα μια φορά την Ελλάδα σε πολύ υψηλή θέση, όσον αφορά όχι μόνο την καθαριότητα παραλιών και θαλασσών, αλλά και την οργάνωση των ακτών, των Μαρίνων και των «μπλε» σκαφών. Πιο συγκεκριμένα, με τη Γαλάζια Σημαία βραβεύονται φέτος 581 ακτές (έναντι 545 πέρυσι), 15 μαρίνες (έναντι 16 πέρυσι) και 6 τουριστικά σκάφη (μια κατηγορία που προστέθηκε το 2017).